Elemzés

Aerodinamikai, technikai és telemetria elemzések

Wéber Gábor / 2023.02.09
Dolgok, amikre rendszeresen számíthatsz az oldalon

A Facebookon már bő egy évtizede rendszeresen megosztom veletek a technikai elemzéseimet és aerodinamikai magyarázatokat, amelyekhez számos képes példa is társul. Ebben a WG Motorsport felületein sem lesz hiány, sőt! Heti szinten olyan technikai anyagokat igyekszem prezentálni majd nektek, aminek köszönhetően nem csak a megérzéseteke, vagy találgatásokra tudtok hagyatkozni, hanem konkrét adatokon és tudományos tényeken alapuló magyarázatokat kaptok. 

A modernkori autóversenyzés a telemetria adatok elemzésén alapul, ami szinte minden sorozatban alapvető részei minden versenyhétvégének, a Forma-1-ben különösen. Én elsősorban a versenyzői teljesítmények szempontjából hozom majd nektek versenyről versenyre a legérdekesebb összehasonlításokat.

Az aerodinamika nem csak az autók tervezését és teljesítményét legjobban befolyásoló tényező, de az egyik kedvenc témám is. Az ezekhez kapcsolódó szabálykönyvi és valós életből vett ábrákkal, rajzokkal rendszeresen találkozhatsz majd az elemzések között. Ezen felül természetesen az új évad legújabb tervezási trendjeit és technikai megoldásait sem hagyom szó és képek nélkül.

Ezen felül további részletes teljesítményadatokat is szállítok majd, amit nemsokára meg is mutatok.

WG